Kan kærlighed, anerkendelse og respekt købes for penge?

​Jeg har lige skrevet om den finansielle arketype, Stjernen, i min facebookgruppe: ”Pengeværd”.


Stjernen har det syn på penge, at de er midlet til at opnå andre menneskers respekt og beundring. Hun skaber sin identitet ud fra den positive reaktion, hun får fra sine omgivelser. Det betyder, at hun er yderst optaget af at træffe finansielle beslutninger på en sådan måde, at det vækker den beundring og anerkendelse, som hun så inderligt længes efter.

Umiddelbart lyder det som en meget overfladisk måde at skabe sin identitet på, at man lader omgivelserne bestemme, hvem man er. Det bliver en meget flydende måde at være menneske på, når man hele tiden skal justere sin pengeadfærd ind efter omgivelsernes reaktioner.

Men er der nogen af os, der kan sige os helt fri fra denne adfærd? At vi i visse situationer har en finansiel adfærd, der skal forsøge at stille os i et godt og beundringsværdigt lys?

Når jeg kigger på mit eget arbejdsliv, har det i mange år været styret af, at jeg havde et job med en høj indkomst og som var forbundet med en vis prestige. Jeg oplevede, at jeg fik stor anerkendelse og respekt, når jeg fortalte om mine kunder og mine arbejdsopgaver. Men problemet var, at mit arbejde ikke var forbundet med nogen særlig jobglæde, for jeg brugte så uendeligt lidt af mine evner og min kreativitet. Jeg var rig på lønindtægt og ekstern anerkendelse, men så uendelig fattig på livsglæde og livsindhold.

På et tidspunkt måtte jeg erkende, at min erhvervskarriere kom med en alt for høj pris, at jeg ofrede alt det, der var godt og havde betydning for min livskvalitet. Min erkendelse skete bl.a. på baggrund af, at jeg arbejdede med mit pengesyn og begyndte at forstå mit forhold til penge. Jeg blev bevidst om, at jeg brugte min finansielle adfærd til at dulme den følelse af tomhed og værdiløshed, jeg følte i mit indre. At jeg ikke havde nogen værdi, medmindre jeg med min finansielle adfærd formåede at signalere til mine omgivelser, at jeg var værd at elske.

Formålet med at arbejde med sit pengesyn, er netop at skabe en pengeadfærd, som understøtter én i at leve autentisk og i overensstemmelse med sine værdier. At skabe et liv som giver mening, glæde og høj livskvalitet.

Vil du vide mere om dit eget syn på penge, vil jeg invitere dig over i min facebookgruppe: Pengeværd – lær at leve i fred med dine penge og økonomi https://www.facebook.com/groups/3260629694152908

Har jeg fanget din interesse og har du brug for at høre mere?​

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev her.​

Husk at tjekke dit spamfilter, når du skal bekræfte tilmeldingen til maillisten. 

Kontakt mig hvis du vil høre nærmere​!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt