Lidt om mig

Hvem er jeg:

Jeg hedder Eva Diana og er økonomisk kandidat fra Københavns Universitet, dertil er jeg registreret psykoterapeut (FADP) og certificeret somatisk traumetarapeut.

Jeg er velbevandret i de økonomiske discipliner og har arbejdet professionelt med økonomi i de sidste 30 år. Jeg har bl.a. arbejdet med revision, regnskab, bogføring, økonomistyring og skat, jeg har arbejdet med budgettering, controling samt økonomisk rådgivning. I dag arbejder jeg som økonomipartner i en stor dansk virksomhed samtidig med, at jeg driver min egen virksomhed.

Det er helt bevidst, at jeg har lavet denne kombination af fast arbejde og egen virksomhed. Jeg egner mig simpelthen ikke til kun at være soloselvstændig. Jeg har behov for gode kolleger, som jeg kan lære af, nørde økonomi og grine sammen med. Det relationelle på arbejdspladsen betyder rigtig meget for mig, og det vil jeg for alt i verden ikke undvære. Så et af mine hovedbudskaber til dig er, at der ikke findes en rigtig måde at blive selvstændig på - du skal finde din helt egen måde.

Jeg lagde selv hårdt ud med, at nu skulle jeg bare være 100% selvstændig. Det resulterede i, at jeg sad fast i en frys-respons over en længere periode, idet mit pengesyn i høj grad var præget af tidlige økonomiske traumer i mit liv. En frysrespons, som du kan læse om et andet sted på hjemmesiden, er nervesystemets måde at beskytte os på, når hændelser eller situationer bliver for angstfyldt eller for følelsesmæssigt overvældende for os.

Der midt i frysresponsen, oplevede jeg mig selv så handlingslammet og desorienteret, at jeg ikke var i stand til nogen form for fremdrift i min virksomhed. Jo bevares - jeg fik udviklet en masse undervisningsmateriale, blev god til Canva og skrive blog-indlæg. Ting jeg er rigtig er glad for i dag, men i bund og grund var jeg blevet hundredmetermester i oversprings-handlinger. Jeg var ikke i stand til at træffe de sunde og gode beslutninger, der var nødvendige for at drive min virksomhed fremad. Jeg ville det hele på en gang og var ikke i stand til at fokusere, hvilket resulterede i ingenting. Jeg havde mange idéer, men ingen af dem havde afsæt i mig, min passion og mine kompetencer - det blev uautentisk, luftigt og havde ingen gang på jorden. Jeg var slet ikke i stand til at manifestere alt det, jeg inderst inde gik og drømte om og længtes efter. Jeg havde mistet kontakten til mig selv. Det er bl.a. nogle af de mange ting, traumer kan gøre ved os.

Nogle af de afledte følelser jeg oplevede i den periode af mit liv, var skammen over ikke at lykkedes, ikke at være god nok, ikke at have styr på det. Det er nogle af de negative overbevisninger, vi kan skabe om os selv, når vi er præget af traumer. Traumer forvrænger vores selvbillede, og låser os fast i bestemte måder at tænke og handle på - vi stagnerer både kropsligt, sinds-, følelses- og tankemæssigt. Når vi sidder fast i traumeenergien, har vi brug for hjælp udefra til at slippe stagnationen, så vi igen kan tilbageerobre vores livsglæde, livsenergi, kreativitet, nysgerrighed og for at få fuld adgang til vores mentale og kognitive funktioner.

For faktisk stjæler traumeenergien en stor del af vores evne til at træffe sunde, fornuftige og logiske beslutninger og den begrænser adgangen til den del af vores hjerne, hvor vi er kreative, iderige og har en legende og overskudsagtig tilgang til verdenen. Når vi er ramt af et traumerespons har kroppen fokus på at overleve. Forestil dig, hvis vi nu tager udgangspunkt i den klassiske traumefortælling, at du møder en sabeltiger på savannen. Mens du løber der på flugt, stopper du ikke pludselig op, fordi du ser en spændende sommerfugl og tænker "Ej hvor interessant - gad vide om det er en afrikansk svalehale - jeg skal lige have billede til min samling" - nej du har kun fokus på at overleve. Når vi er i et overlevelses-mode i vores forretning, er vi i overført betydning på flugt over savannen. Der er ikke plads til kreativitet, leg og fokus på det, der driver forretningen fremad. Vi har kun fokus på overlevelse nu og her, og har ikke sans for de mere langsigtede forretningsmæssige og økonomiske perspektiver. Fra dette sted er det yderst vanskeligt at tage økonomisk ansvar og lederskab over sin forretning. Det var her jeg sad fast midt i en traumerespons i min forretning.

I dag er jeg meget taknemmelig for, at jeg har været igennem denne proces i min virksomhed. Først og fremmest så har jeg selv erfaret, hvordan det er at sidde fast i et økonomisk traume og være total handlingslammet. Men for det andet så ved jeg også, hvad der skal til for at komme ud igen på den anden side. Over til det sted hvor vi er i stand til at skabe fremdrift i vores virksomhed, og er i stand til at tage økonomisk ansvar og lederskab for vores forretning.


Psykoterapi, penge og økonomi:

​Jeg har altid interesseret mig for økonomisk adfærd og prøvet at forstå min egen og andre menneskers følelser og adfærd omkring penge. På trods af at jeg har en økonomisk kandidat, så er der mange ting omkring økonomi og menneskelig adfærd, som jeg har undret mig over, og som min kandidatuddannelse ikke har været i stand til at svare på.


Jeg har undret mig over, at jeg, der er så meget inde i økonomi og økonomisk tankegang, til tider har svært ved at overholde mine egne budgetter og få sparet op til de ting jeg ønsker mig. Til andre tider har jeg undret mig over, hvorfor jeg i nogle livssituationer holder så krampagtigt fast i mine penge, at jeg ikke under mig de mest nødvendige ting eller giver mig selv lov til at nyde livet lidt uden dårlig samvittighed. Eller hvordan kan det være, at der lever en angst i mig om, at der ikke er penge nok, og hvor kommer den angst egentlig fra?

​​

Spørgsmål som ovenstående og en enorm nysgerrighed på at forstå min egen og andre menneskers adfærd omkring penge, har ført mig frem til at specialisere mig i økonomisk bevidsthed, økonomiske traumer, pengestress og -angst indenfor det psykoterapeutiske felt.​


Jeg har stor erfaring med at vejlede mennesker omkring deres økonomi, og en del af min arbejdsproces er at gøre mennesker frie af de begrænsninger, som er et resultat af deres relation til penge.

Min mormor var min allerførste finansielterapeutiske "klient". Hun havde, på trods af at hun var en udearbejdende kvinde, levet i et ægteskab, hvor det var min morfar, der havde eneansvaret for deres fælles økonomi. Da min morfar døde, hjalp jeg min mormor med at få et overblik over sin økonomi og hjælpe hende til at tage ansvar for sin livssituation.​

Min mormor gik fra at være total hjælpeløs og opgivende omkring penge til at udleve flere at de ønsker og drømme hun havde haft for sit liv. Bl.a. tog hun som knap 76-årig alene afsted i en måned for at besøge den amerikanske del af vores familien i USA. Et ønske, som hun ikke havde følt var muligt at udleve tidligere, fordi min morfars manglende engelskkundskaber blev opfattet som en begrænsende faktor.

Jeg har siden hen arbejdet med en del virksomhedsejere omkring deres relation til penge, og støttet dem i at tage økonomisk ansvar og lederskab for deres virksomhed.

Uddannelser og kurser:

Registreret Psykoterapeut (FADP)

Certficiceret Integrativ Somatisk Traumeterapeut - Tobiasskolen

Integrativ psykoterapeut - Tobiasskolen

New Money Story® Mentor 2022

Professional Facilitator Certification in Trauma of Money Method 2022

360 grader rundt om traumearbejde, traumekursus Tobias-skolen 2021

2 første år af ID Psykoterapeutuddannelse 2018 - 2020

1-årigt spirituelt mentorforløb hos Ole Vadum Dahl 2018

Jordbrugsøkonomisk Kandidat fra Københavns Universitet 2009​

Har jeg fanget din interesse og har du brug for at høre mere?​

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev her.​

Husk at tjekke dit spamfilter, når du skal bekræfte tilmeldingen til maillisten. 

Kontakt mig hvis du vil høre nærmere​!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt